Ponedjeljak 21 Oct 2019
1. krug

  Budi iskren/a, pritom ne zaboravi na mudrost šutnje.

3. krug

Budi jedinstven/a, ono što te čini posebnim tvoja je prednost.

4. krug

Vjeruj u sebe, jedino tako će i drugi vjerovati.

2. krug

Misli pozitivno. U tebi je snaga.

5. krug

Znanje je moć, ulaži u njega.

EA TAJNICA GODINE 2018.

 

EA GODIŠNJA NAGRADA

NACIONALNE STRUKOVNE UDRUGE HRVATSKA POSLOVNA TAJNICA ZA NAJBOLJE HRVATSKE TAJNICE  

 

Dodjela godišnje nagrade EA 2018., dvadesettreće po redu, najboljim hrvatskim tajnicama/ima bila je u subotu 03. studenoga 2018. u 20.00 sati u hotelu Esplanade Zagreb u Zagrebu – Smaragdna dvorana, a  dobitnice u različitim kategorijama,  ravnopravno dijele godišnju nagradu - EA 2018 s tim da ove godine imamo i dobitnicu nagrade za životno djelo  (abecednim redom):

 

IVANA KRALJIĆ rođena je u Zadru gdje je završila srednju Ekonomsko -birotehničku i trgovačku školu te stekla zvanje ekonomista. Nakon završene srednje škole upisuje Language school Zadar te se zapošljava kao sezonski djelatnik u Turističkoj zajednici Općine Pašman. Radno iskustvo sjecala je kao turistička djelatnica, referentica za obradu podataka, informatorica u Turističkoj zajednici Općine Pašman; zatim u Zepteru gdje je 2011.godine proglašena najboljim suradnikom. U Općini Pašman prošla je stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa da bi 2014.godine postala administrativna tajnica u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Pašman.

Posao tajnice obavlja i danas, već gotovo 4 godina, te broji ukupno 8 godina radnog iskustva u tajničkom poslu koji joj je donio puno izazova, radosti, ali i raznih situacija koje su je formirale kao osobu.

Ivana je pozitivna, organizirana, društvena, profesionalna, te spremna pomoći u svakoj situaciji. Voli putovanja, te druženja s prijateljima. Veliki je ljubitelj tenisa. U slobodno vrijeme bavi se rolanjem, bicikliranjem, tenisom te dekupaž tehnikom.

Udata je, majka djevojčice od dvije godine s kojom provodi cijelo svoje slobodno vrijeme. Redovito pohađa razne oblike stručnog usavršavanja. 

JASMINA PALINIĆ tajnica je načelnika Općine Slivno. Po zanimanju je ekonomistica; služi se engleskim jezikom; odlično poznaje rad na računalu; permanentno se usavršava u struci na raznim seminarima, tečajevima i dr. iz područja menadžmenta uredskog poslovanja, a ima i položen stručni ispit za djelatnika u arhivu.

Profesionalno obavlja svoj posao pune 24godine, s lakoćom komunicira sa strankama i u tome je jako uspješna i savjesna. Jasmina je pouzdana, vrlo etična, vedra i stručna osoba koja je spremna svakome pomoći.

U sretnoj je vezi, majka je sina, studenta 3 godine RGN fakulteta, na kojeg je izuzetno ponosna.

Slobodno vrijeme provodi u kući s prelijepim pogledom na more, na maloj visoravni uz ruševine Smrdangrada. U toj prelijepoj kući, staroj preko 200 godina, glazbenik Jurica Popović snimao je 2017. godine videospot i oduševljen rekao: “Radnja je smještena u kuću staru preko dvije stotine godine koja se održala mudrošću i mukotrpnim radom njezinih ukućana, ali uvijek čista obraza. Hvala Jasminki Palinić koja s istim entuzijazmom održava ovaj kutak pretvoren u živi muzej, što mi je dozvolila da je koristim.“

Jasmina voli putovanja, prirodu i iznad svega more. 

NATAŠA POMPER iz Vrbovca tajnica je Zavoda za hidrogeologiju i inženjersku geologiju u Hrvatskom geološkom institutu u Zagrebu. Po zanimanju je računalni operater, a od prvog zaposlenja radila je niz poslova u području administracije, računovodstva i financija, te zadnjih 12 godina obavlja tajničke poslove. Permanentno se usavršava u struci na raznim seminarima, tečajevima i sl., te u znanju engleskog jezika u školama stranih jezika u zemlji i inozemstvu. Vrlo je aktivna kao organizator i operativac u nizu domaćih i stranih projekata. 

Nataša je društvena i komunikativna osoba koja ima profesionalan stav prema poslu i vrlo je kolegijalna prema suradnicima i kolegama na poslu. Samostalna je u radu, voli raditi i timski, prilagodljiva je. Članica je i Hrvatskog geološkog društva. 

U slobodno vrijeme voli pogledati dobar film, družiti se s prijateljicama, putovati i otkrivati nove kulture i običaje. 

LADA RADIĆ je suradnica u Uredu uprave u Hrvatskom operatoru tržišta energije d.o.o.. Po zanimanju je ekonomistica; služi se engleskim, njemačkim i talijanskim jezikom; odlično poznaje rad na računalu; permanentno se usavršava u struci na raznim seminarima, tečajevima i dr. iz područja menadžmenta uredskog poslovanja, a ima i položen stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije.

Lada je izuzetno komunikativna osoba koja voli raditi u timu i sa ljudima, ima izražene organizacijske sposobnosti i odlično se snalazi u nepredviđenim situacijama. 

NANA TOMIĆ završila je Pravni fakultet u Rijeci i tajnica je u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci/ Scuola media superiore italiana Fiume. Govori talijanski i engleski jezik; odlično poznaje rad na računalu; permanentno se usavršava u struci na raznim seminarima, tečajevima i dr. za administrativno osoblje školskih institucija.  U suradnji s kolegicom Dianom Smocovich i prema nalogu ravnatelja, već osmu godinu zaredom, redigira i sastavlja, korigira i lomi godišnji školski kurikulum od 200 i više stranica.

Jako dobro reagira u stresnim situacijama, iskazala se osobito na području rješavanja konflikata (među učenicima, među osobljem, među roditeljima i nastavnim osobljem i sl.), promptno uskače prilozima Zakona u slučajevima teško rješivih i nejasnih situacija, tješi i bodri, uvijek je nasmijana, motivira, osvješćuje, promiče jednakost i toleranciju, senzibilizira na manjinska pitanja (od prihvaćanja omladine s posebnim programom do LGBT zajednice), sudjeluje u svim školskim programima iako nije dužna (od gostovanja i bratimljenja do izdavanja školskih novina i ispraćaja gostiju). Bez Nane škola bi bila jako ozbiljno mjesto bez dobrog duha. Ova nagrada je prvo priznanje njezinom nesebičnom radu. 

BRANKA VINKOVIĆ rođena je u Vukovaru gdje je završila osnovnu i srednju Ekonomsku školu te stekla zvanje ekonomskoga tehničara.

Odmah po završetku srednje škole zapošljava se u vukovarskoj tvrtki Vuteks gdje je radila na poslovima operatera i sistem operatera u Elektronskome računalnome centru koji je vremenom prerastao u Odjel za informatiku. Svoj radni vijek u Vuteksu potom nastavlja kao samostalni referent u Odjelu za marketing i na tom poslu ostaje sve do 1991. godine.

Nakon tragedije Vukovara u studenome 1991. Branka Vinković kao i mnogi njeni sugrađani odlazi u progonstvo. Ona i njena obitelj bili su smješteni u Rijeci. Branka se u novim životnim okolnostima vrlo brzo aktivira kao volonter u službi traženja GDCK Rijeka, ali i u ostalim humanitarnim udrugama pomažući na taj način prognanicima u njihovim potrebama.

Kao aktivistica GDCK Rijeka organizirala je i vodila oko 2.500 malodobne djece iz prognaničkih obitelji u posjet i višetjedni boravak u talijanskim obiteljima koje su na taj način željele pomoći i olakšati život prognaničke djece. U razdoblju progonstva Branka je radila i za UNHCR u projektu za psihosocijalnu pomoć kao koordinator tima liječnika i psihologa, osmislila je više programa za pomoć djeci, odraslim osobama i bolesnoj populaciji, a kroz program Povratak 1997. godine dovodila je skupine prognanika, uz potporu OSCE-a u Vukovar, u obilazak njihovih domova.

Na poziv tadašnjega gradonačelnika Vukovara Vladimira Štengla 1998. godine, ne dvojeći ni trenutka, prihvaća vrlo zahtjevan i odgovoran posao tajnice njegova ureda i taj posao obavlja sve do današnjih dana.  Dvadeset godina rada na poslovima tajnice gradonačelnika Grada Vukovara donijelo joj je nova iskustva, usvajanja novih znanja i usavršavanja u struci, puno lijepih i ružnih događaja, ali sve joj je to bila dodatna motivacija i izazov za daljnju ustrajnost na tome zahtjevnome poslu.

Branka Vinković u je braku sa suprugom Viktorom s kojim ima dvoje djece, sina Andreja i kćer Ana-Mariju i troje unučadi. Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima, u čitanju, trčanju, vožnji biciklom, a vježba i jogu. Ipak, kako kaže sama, najdraži su joj nedjeljni objedi koje s radošću priprema obitelji.

SURADNICI NA PROJEKTU EA 2018.

Zahvaljujemo od srca SVIMA, pojedincima i tvrtkama koji su tijekom ovih godina pomagali i pomažu u radu i promidžbi nacionalne strukovne udruge, a projekt dvadesettreće dodjele godišnje nagrade EA za 2018. godinu pomogli su:

(svi abecednim redom)

 1. Vodeni park Aquae Vivae, Krapinske toplice
 2. Borovo d.d., Vukovar
 3. Nacionalni park Brijuni
 4. OPG Marijana i Ante Božić, Kraj, Otok Pašman
 5. Cvjećarna Mezak, Zagreb
 6. Certitudo d.o.o., Zagreb
 7. Blaženka Čerepinko, Zagreb
 8. DHARMA – Institut za ljepotu i zdravlje, Zagreb
 9. DSD d.o.o., Zaprešić
 10. Elektronički računi d.o.o., Zagreb
 11. Eling d.o.o., Osijek
 12. Elka d.o.o., Zagreb
 13. hotel Esplanade Zagreb
 14. Hidroenerga d.o.o. Osijek
 15. Högl Shoe Fashion d.o.o., Varaždin
 16. Ana Horvat, Zagreb
 17. Hrvatski geološki institut, Zagreb
 18. Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Zagreb
 19. časopis Gloria, Zagreb
 20. Silvija Grgić, Zagreb
 21. Milijana Jovičić, Zagreb
 22. Sonja Halilović, Zagreb
 23. Ana Horvat, Zagreb
 24. Jadranka hoteli d.o.o. Lošinj Hotels & Villas, Mali Lošinj
 25. Željka Klipić, Zagreb
 26. Vedrana Kovačić Mihalinac, Zagreb
 27. Medical-Intertrade d.o.o., Sveta Nedjelja
 28. KUD Mladost, Odra
 29. Liburnia Riviera Hoteli d.d., Opatija
 30. Snježana Maretić, Zagreb
 31. Marko Mogorović
 32. Foto Nana, Zagreb
 33. Navo d.o.o., Jablanovec
 34. Općina Pašman
 35. Jasmina Palinić
 36. Podravka d.d., Koprivnica
 37. Poljoprivredna zadruga Cres
 38. Nataša Pomper, Zagreb
 39. Lada Radić, Zagreb
 40. Kladija Sigetić Špoljar, Zagreb
 41. Ivica Skoko, dizajner, Zagreb
 42. Make up Studio Red Lips, Zagreb
 43. Karmen Šafar-Vondraček, Koprivnica
 44. Dora Škender, Zagreb
 45. Tupperware, Zadar
 46. Turistička zajednica općine Pašman
 47. Turistička zajednica Općine Slivno, Klek
 48. URIHO d.o.o., Zagreb
 49. band Vrijeme ljubavi, Zagreb
 50. Grad Vukovar
 51. Zvijezda d.d. PC Rijeka, Kukuljanovo

IZRADA PLAKETA:

plakete ovogodišnjim dobitnicama poklonila je Silvija Grgić, Zagreb

VODITELJICA PROGRAMA: Nadia Saganić Mokorić, Cres

GLAZBA: band Vrijeme Ljubavi, Zagreb

CVIJEĆE: Željka Klipić, Zagreb

GOSTI:

 • Milijana Jovičić, autorica unikatnih torbi, Zagreb
 • KUD Mladost, Odra  - program: Cviće moje, ja bi tebe brala – pjesme i plesovi Orleca s otoka Cresa; Tamburaški glazbeni intermezzo; Lepa Mara kolo vodi – pjesme i plesovi iz Turopolja; Stoj nam polevce prelepo- pjesme i plesovi  Zelinskog prigorja.
 • Dora Škender, jazz pjevačica, Zagreb

MEDIJI: 

 1. http://lavoce.hr/cronaca/cronaca-fiumana/2701-nana-tomic-tra-le-migliori-segretarie-del-paeseCandidata?fbclid=IwAR3adUQjH8OaHYmk_ncYNyUCgnnq_4dtIBKIgKA_BBPlXpu00nsjZSVEWo0 , 03.11.2018.
 2. http://intranet/Pages/home2008.aspx , Podravka d.d. – intranet 05.11.2018.
 3. https://www.vecernji.hr/biznis/dodijeljene-nagrade-za-najbolje-hrvatske-tajnice-1280787, 05.11.2018.
 1. http://www.lavoce.hr/cronaca/cronaca-fiumana/2718-premiato-impegno-di-nana-tomic   05.11.2018.
 1. http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/224-uo-za-opce-poslove-i-ured-gradonacelnika/12964-nagrada-za-zivotno-djelo-tajnici-gradonacelnika-grada-vukovara-branki-vinkovic , 05.11.2018.
 1. http://metkovic-news.com/news/jasmina-palinic-tajnica-nacelnika-opcine-slivno-ponijela-laskavu-titulu-najbolje-hrvatske-tajnice/, 06.11.2018.
 2. https://www.nasiskolji.hr/2018/11/06/ivana-kraljic-iz-opcine-pasman-najbolja-hrvatska-tajnice-godine/ , 06.11.2018.
 3. https://ezadar.rtl.hr/dogadaji/3283387/ivana-kraljic-iz-opcine-pasman-najbolja-hrvatska-tajnica-godine/ ,06.11.2018.
 4. http://www.kanal-ri.hr/hr/tajnica_godine/9229/21 , 06.11.2018 intervju
 5. časopis GLORIA (tjednik), 08.11.2018.
 6. Slobodna Dalmacija, 08.11.2018.
 7. https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/nana-tomic-tra-le-migliori-segretarie-dellanno-in-croazia/184165/?fbclid=IwAR0mcj0lMjcYqq5ZFtRkc-Kqr-t6-fi_yiLy-Meyc21w1wm7Z1VoZb9gwhI , 22.11.2018.
 8. HTV 1, Dobro jutro Hrvatska, 26.11.2018.,
  https://hrti.hrt.hr/livetv?eventId=377372482&channelId=40013&player=True&customCatalogueReferenceId=search&heading=undefined

 

Sukladno tradiciji od prve dodjele nagrada EA

 i u 2018. godine odrađena je humanitarna aktivnost: za obitelj i pojedince.

 

Natječaj za dodjelu nagrade EA za 2018. godinu otvoren je do 15. rujna 2019.

Dodjela nagrade, 24. po redu, TAJNICA GODINE – EA 2019 bit će

u subotu 09. studenoga 2019. u 20:00 sati

u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb u Zagrebu.

 

PRIJAVNICA